Over Grand Café Moenen

Bij Grand Café Moenen kun je terecht voor lunch, diner, borrel en een breed aanbod aan speciaalbieren, -wijnen en spelletjes. Ook hebben wij het grootste terras op de Grote Markt, waar je al vanaf 10u ’s ochtends welkom bent voor een lekke kopje faitrade koffie in de zon, wellicht met een biologisch gebakje van Buurtmarkt Breedeweg? Ook grote groepen zijn welkom bij Grand Café Moenen. Voor meer informatie en reserveren klik hier.

Sinds 2007 is Grand Café Moenen hét middelpunt van de horeca op de Grote Markt in Nijmegen. Er is geëxperimenteerd met rookruimtes, een koffiebar en uiteindelijk een uitstekende wijnbar, die in 2019 zelfs de prijs voor beste terras van Nijmegen heeft gewonnen. In maart 2020 is besloten Grand Café Moenen en Wijncafé Pinot samen te voegen, om zo het beste van beiden aan een zo breed mogelijk publiek te kunnen bieden.

Het verhaal van Moenen

Behalve het Grand Café op de Grote Markt, is Moenen ook nog iets heel anders. Zo is Moenen de duivel in het klassiek Hollandse verhaal “Mariken van Nijmegen”. Het verhaal gaat over Mariken uit Nijmegen, die door haar tante Ervan beschuldigd wordt een relatie te hebben met haar bloedeigen oom.

Verstoten en moederziel alleen bidt Mariken om hulp, het maakt niet uit van wie.. Moenen is er als de kippen bij, en verleidt de jonge Nijmeegse. In Antwerpen leven de twee zeven jaar lang een zondig leven en doen alles wat God ooit verboden heeft..