Wijntip! Chenin Blanc

Het is tijd om onze huiswijn in het zonnetje te zetten. Of beter gezegd, onze huiswijn voor u neer te zetten in het zonnetje.

Bij Grand café Moenen schenken twee soorten witte huiswijnen. Dit zijn de Chenin blanc en de Chardonnay, de laatste bij de meeste wel bekend. De Chenin Blanc is nog wat minder bekend bij het grote publiek maar daarom zeker niet minder lekker. Het is namelijk zeker niet zo dat als je een huiswijn besteld in een restaurant of café dat dit een ‘mindere’ wijn is. Over het algemeen is dit een wat toegankelijkere en minder spannende wijn dan de speciaalwijnen op de kaart.

De oorsprong van de Chenin Blanc ligt in Frankrijk maar tegenwoordig is de grootste producent van de tot voorheen bekend als ‘steen’ maar nu ook als Sjennin Blanc bekend, Zuid-Afrika! De Chenin Blanc een échte allemansvriend, door zijn veelzijdigheid; de Chenin kan alle kanten op, Zoet, soepel & droog maar ook Mousserend. Let dan ook altijd goed op wat je besteld.

‘De romance tussen Chenin en Zuid-Afrika heeft alle ingrediënten van een sappige love story: een spannende wereldreis, een gedaanteverwisseling en tenslotte een ‘ze leefden nog lang en gelukkig’. (de grote Hamersma)

Vergeet niet op 20 juni te proosten op #DrinkChenin Day!