Wijntip! Pinot Grigio Blush

De zon begint weer te schijnen, dan denken wij natuurlijk gelijk aan Rosé! Want als de zon schijnt mag het weer, al is het natuurlijk ook helemaal geaccepteerd om het hele jaar door Rosé te drinken. Maar wat is rosé nu eigenlijk?

Rosé wordt gemaakt van rode druiven (soms in combinatie met witte druiven), het vruchtvlees van deze druiven is eigenlijk kleurloos dus de kleur komt uit de schil. De schillen blijven minder lang in het sap (most) dan bij rode wijn. Hierdoor krijgt een rosé zijn lichte kleur, hoe langer de schillen in het most blijven tijdens de bereiding, hoe donkerder de rosé.

Maar.. Pinot Grigio is toch een witte druif? Dat klopt!  

Het verschil tussen een ‘blush’ wijn en een rosé is dat deze veel lichter is van kleur en dat deze inderdaad gemaakt is van witte druiven. blush wijn. Als deze witte druif goed rijp is krijgt deze een roze kleur. Door het meevergisten van deze schilletjes krijgt deze wijn zijn ‘blush’. De smaak tussen een blush wijn en een rosé kent weinig verschillen, ze kunnen beide droog, zoet en alles daartussen zijn.